METTET 2009                                klik hier voor alle foto's




1ste RACE VAN HET SEIZOEN 2009 .
Na het vorig seizoen hebben we enkele aanpassingen in verband met de koeling ondernomen. Grotere olie radiator en vergrote carterpan op mechanisch gebied en tenslotte venturis laten maken in de kuip zoals ook bij woste's zijspan gedaan is. Twee dagen voor mettet was alles klaar.
OVER METTET KUNNEN WE KORT ZIJN .......
In de eerste training had het blok na enkele ronden reeds vermogen verlies en de oliedruk zakte en opnieuw kwam de motor opnieuw te heet. De koeling naar de olieradiator werd veranderd en voor de race hadden we de derde startplaats in onze groep. We kwamen goed weg en de eerste 2 ronden gingen goed, daarna terug te warm en oliedruk viel weg en stopten we op het einde van het lange rechte eind. Zaterdagavond alles bekeken en de ontsteking en kleppen op punt gesteld en besloten we de zondag te rijden zonder kuip. Zondagmiddag training. Na 1 ronde had de motor al 140° en begon vast te lopen
... EINDE VERHAAL .....
Mettet is zeer zwaar voor de motor maar er is nog iets dat niet klopt aan de motor. Nu hebben we 2 maanden om het op te lossen. ( oliepomp, koeling, radiator te groot verlies van debiet en venturis aanpassen) Met een nieuw blok en een oplossing voor de koeling proberen we in Chimay beter voor de dag te komen.


       




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

altijd leuk om te lezen . dank u !!