JEHONVILLE 2007                     klik hier voor alle foto's                                                             

RACE JEHONVILLE ZONNIG , DRUK EN IN ORDE.  Dit beruchte circuit in de ardennen ( niet voor mietjes) staat terug op de kalender ter vervanging van het vliegveldcircuit in st.hubert.
( teveel problemen met de groenen) Het is voor ons beiden de eerste keer dat we hier rijden. Het is een bochtige omloop van 2,7 km.
met snelle linkse en rechtse bochten en 3 korte bijna haarspeldbochten. Normaal gesproken ideaal voor ons zijspan. De baan is echter  smal en sommige bochten hebben een verkanting die je niet mag overschrijden. Vrijdag is het vrije training, dus rustig aan om de omloop te leren kennen. Tijdens de 1ste training hadden we een probleem met de ontsteking, de motor sloeg telkens af en we konden maar 2 ronden rijden. Na een inspectie van de magneetontsteking ging het in de 2de training beter en haalden we de 7de tijd op 17 spannen. s'Middags bij de trainingen van de zijspannen P3 gebeurde er een fataal ongeval met het zijspan van Roger Dixon . In de snelle linkse na de start ging hij van de baan en kwam in een oude schuur terecht. Hij overleed later in het ziekenhuis. Hij reed hier ook voor de eerste maal. Vrijdagavond gingen we eten met enkele vrienden in de Bison ranch van Laurent Naveau ( GP rijder in de jaren 90) in Orchimont. Een aanrader. Zaterdagmorgen werden de trainingen afgelast en was er een briefing in verband met het dodelijke ongeval van Dixon.Om 12h30 was er een ereronde ter nagedachtenis aan R.DIXON met alle zijspannen.In de race s'middags zaten we na een goede start in duel met Jurgen Couvreur (zijn guzzi was hersteld na de crash in chimay) om de 5de plaats, we verloren terrein in het stuk bergop maar konden het gat dicht rijden tijdens het remmen en in de snelle linkse bochten.2 ronden voor het einde remde Pan heel laat voor de rechtse bocht bovenaan en kwamen we naast elkaar in de bocht. Maar bij het uit komen van de bocht zaten we 2 versnellingen te hoog en kwam Fanthorpe met zijn BSA ons voorbij en in plaats van een plaats te winnen verloren we een plaats en eindigden we 7de. Na de race vertelde Pan dat het niet de bedoeling was jurgen daar uit te remmen maar hij had geen voorrem meer en schrok zich een bult en zat daardoor niet meer in de juiste versnelling.Ik dacht hij gaat hier wel heel laat in de remmen.De zaterdag waren er vele supporters toegekomen ( 23 man) en hadden we 's avonds een grote barbecue verzorgd door catering Gampie het was gezellig tot in de vroege uurtjes met de karrewieters,vetpompeleden en nonkelbierbak.
Zondagmorgen was er terug een training .Na enkele aanpassingen aan de carburaters reden we 2 sec. sneller en stonden we op de 5de plaats voor de start. Opnieuw een goede start maar de 4 zijspannen voor ons waren te snel.( zijn dat wel 750cc ?? ik heb mijn twijfels)
Na de eerste ronde zat jurgen met zen guzzi in ons achterwiel het ging er terug om spannen maar  we bleven ze tot in de 4 ronde achter ons houden, dan vielen ze uit met mechanische pech. De laatste ronden reden we alleen en finishten als 5de. Door deze uitslag komen we nu op de 2de plaats in de CRMB challenge ( zie site CRMB challenge 2007) en staan we eerste Belg .
Nu nog de races in Gedinne volgend weekend.( het eiland man van Belgie)  Als we daar de 2de plaats kunnen behouden mogen we zeggen dat het raceseizoen 2007 zeker geslaagd is.  We zullen zien ...... TOT IN GEDINNE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

altijd leuk om te lezen . dank u !!