NO BUDGET CUP 2012


   klik hier voor alle foto's
 

Zoals jullie weten werd ons zijspan deze winter verkocht aan de Nederlander Geral de Haas ( bakkenist bij Egbert Streuer en Theo van Kempen WK zijspanrijders in de jaren 80 ) die ermee zal rijden in de Nederlandse Classic Demoraces.
Zodoende was de bakkenist ( Johan ) werkloos geworden en was hij bang om in een zwart gat te vallen . 
Jurgen Delaere een collega van op zijn werk belde met het voorstel om in de NO BUDGET CUP  te rijden in de nieuwe klasse Naked Bikes . Na enig overleg samen met Franky Capelle van de motorzaak in Westkerke Gistel werd er een Honda CB900 Hornet bouwjaar 2002 aangekocht om in deze competitie te starten .Deze winter werd hij helemaal nagezien en klaargemaakt voor deze nieuwe uitdaging.
De No Budget klasse Naked Bikes wordt gereden met motoren die minstens 10 jaar oud zijn en die origineel zo uit de fabriek komen , de races zijn endurance races van 2h30 en één van 8h .
4 zijn er in Zolder en 1 in Assen . Wij rijden met 3 piloten : Johan Van Becelaere - Jurgen Delaere en Franky Capelle de eigenaar van motorzaak Capelle .
Als jullie dit lezen zit onze 1ste wedstrijd erop , het circuit van Zolder is heel technisch en fysiek lastig door de vele remzones voor de chicanes. De wedstrijd duurde 2h30 dus elke piloot moet 50min. rijden .
De training op zaterdagmorgen werd afgesloten met een 2de plaats met een tijd van 1,57 gereden door Johan . Jammer genoeg zijn we voor het ogenblik maar met 5 teams in deze klasse waarvan er dan nog 2 niet klaar waren voor de eerste wedstrijd .
De speed triple van motorrijder magazine was 1ste in de training dan wij en tenslotte een yamaha XJR1300 met ook een tijd van 1,57.
Jurgen zou de start voor zijn rekening nemen , hij had een beetje last van de stress daar hij voor de eerste keer in competitie verband op het circuit ging racen maar dat is normaal  .Na 50min. was het Francky zijn beurt , de pitstop verliep ook perfect dankzij de mecaniekers en we lagen nog steeds 2de.
De yamaha XJR1300 was dan jammer genoeg al uitgevallen dus van veel strijd was er geen sprake meer. We rijden wel samen met de klasse megabike(1000cc) en 600+ ( tot 950cc ) dus probeerden we toch nu en dan de strijd aan te gaan .
Als laatste kreeg johan het stuur en de taak alles tot een goed einde te brengen , dus rustig rondjes draaien niet vallen en we werden 2de , maar eens je op de moto zit probeer je toch zo snel mogelijk te gaan en rijders uit die andere klassen te passeren  en met ronde tijden van 1,54 lukte dat nu en dan en werd de wedstrijd uitgereden op de 2de plaats .
Iedereen in het team tevreden met het resultaat en een mooie start van dit raceseizoen.
Volgend race : vrijdag 25 mei in Zolder.

Onze sponsors van het Capelle Racing Team : 

* Motorzaak Franky Capelle Westkerke
*Trappen Dedecker - Noel Varsenare
*Sfeercafé de 4 seasons Oudenburg
*Fotostickie.be
*Resedentievastgoed.be
*Lamoco racing
*Motoclub De Vetpompe Wingene

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

altijd leuk om te lezen . dank u !!